torsdag 23 april 2015

Band

Korgen i mitt förra inlägg skapade jag i ett pysselbyte där temat var band. Kanske inte mycket till band där (endast till att klä handtagen), mer band fick jag dock från min givare. En underbar liten väska tänkt att förslagsvis har rundstickor och andra tillbehör i. Den fyller redan sin funktion hos mig med just dito prylar i. Pricken över i var även det fina halsbandet, med smycke av en svamp. Skulpterat fram ur en avokadokärna. Mera avokadoskapade smycken och mycket mera pysslande finner man hos metamorphosis 



måndag 13 april 2015

Nya kunskaper

Ibland är det kul att testa nya tekniker. Varför inte lite luffarslöjd. Inte trådraka linjer men jag är nöjd med resultatet ändå.



Det har varit lite synligt stickat på sistone, men det betyder inte att stickorna ligger i malpåsen. Tvärt om, en skir sjal pågår. Fina vännen Jenny skall gifta sig och tänkte sticka sig en sjal och frågade om mig om råd. Jag bad om tillåtelse att få sticka den åt henne, hon vet på ett ungefär hur den kommer bli men har ingen aning om mönstret, så ni får vänta lite till innan jag visar något stickat igen.

onsdag 8 april 2015

Höstpromenad

Nästa ull som blivit garn av ullen från solängelns ullklubb är Wensleydale (tror jag bestämt, kan inte hitta lappen med informationen men lite letande i bloggarna tror jag att jag har hittat rätt). För nybörjaren som jag är tycker jag denna ull var lite trixigare att jobba med än de jag spunnit före. Men efter att trixat en stund flöt det på. Garnet säger att det vill bli en sjal, får se när och vilken utformning det blir, men färgerna kommer passa fint till en höstpromenad.




Näst på rocken sitter nu Humbug BFL, färgat av solängeln, den här ullen gillar jag, sköter sig nästan själv i händerna