torsdag 31 oktober 2013

Spinn spinna spunnit

Nu snurrar det på. En slända har anlänt eller det är rent av tre sländor i en. Korset går att byta ut så jag kan ha en slända på 30, 20 eller 15 gram. Hade kvar lite av ullen jag köpte av Garngrynet, som jag provspunnit med på hennes 60 gram slända. Efter som jag var bekant med den ullen körde jag ett test på min slända. Resultat:
Tvåtrådigt 100% ull, 25 gram, spunnen på slända 30g 
Sedan kliade det i fingrarna så oktober ullen, Corriedale, från ullklubben fövandlas sakta till garn nu.

tisdag 29 oktober 2013

Fler fötter

Hade fått beställning på ett par raggsockor, men lyckades beställa fel färg. Det hela resulterade i ett par vanliga raggisar till mig, det händer inte ofta men behövs, plus två par till barnen. Garnet till barnens räckte dock bara till lågskaftade men de värmer fint i stövlarna ändå.
Garn: Järbo Raggi 70% ull 30% polyamid
Stickor: 4,5
Mönster: Från tå och upp, 40 maskor på mina,
32 maskor på barnens


torsdag 24 oktober 2013

Rosa bandet-garn

Även i år har solängel en auktion av ett rosa garn hon färgat och spunnit själv. Garnet säljer hon till högstbjudande och pengarna går till cancerfonden. Vilket tillfälle, man kan både få garn och skänka pengar till cancerforskning! Var med och buda du också.

Bild lånad från solängel på fri hand

söndag 13 oktober 2013

Varma fötter

Kallare tider har kommit och varmt på fötterna behövs. De tvåfärgade tog jag tillvara på rest stumpar som fanns.
Garn: 7 Bröder, 75% ull 25% polyamid
Stickor: 4,5
Mönster: Från tå och upp, 40 maskor

onsdag 2 oktober 2013

Repa

Stickar på en gemini och hade kommit en hyfsad bit på kroppen då jag kom mig för att prova den en andra gång. Så här långt i arbetat insåg jag att den skulle bli en aningen för slimmad. Då återstår bara att repa. Behövde inte repa mer än ca 1 dm.


För att underlätta plockar jag upp en rad, dit jag vill repa, med en sticka i mindre storlek. Drar ur stickan jag arbetar med och sedan är det bara att repa. Tyvärr har jag alltid lite svårt att plocka upp raden rakt, stirrar jag tillräckligt länge på maskorna känns det som jag blir vindögd. Så när jag repar och slutligen kommer fram till stickan kan det över några maskor felas lite på ett par varv, men går lätt att ställa i ordning. Någon som har ett tips på hur man lätt ser raderna av maskor rakt?