fredag 28 oktober 2011

Nålande damer forts.

Idag var det så åter dags att möta damerna för mer nålbindning. Det blev goda skratt när de berättade hur de burit sig åt när de väl hemma försökt sig på det hela för egen maskin. Den ena damen funderade hur hon skulle bära sig åt, böjde på tummen i alla möjliga ställningar och vinklar varpå väninnan föreslog att hon kanske skulle använda nålen : ) Efter det gick det vist mycket lättare för henne.

Nu har alla kommit så långt att de har slutit sitt band till en ring, en eventuell början till vante om de så vill. En har kommit så långt på sin vante (startad nerifrån) att hon gjort uttag för tumme, hon binder så jämt och fint att jag blir riktigt stolt att just jag lärt henne detta. Damen som blev förtjust i min basker har gjort en start till en egen basker, om just den början får växa vidare till en basker får garnet avgöra.

Nästa kurs är om två veckor, då får vi se om det blivit någon färdig vante. Skall försöka komma ihåg att ta med mig kameran bara, så ni kan få se hur duktiga de är.

tisdag 25 oktober 2011

Finaste sällskapet

Medan jag sitter och stickar har jag detta fina sällskap brevid mig. Dessa fyra kort hade hon snabbt sytt färdigt, så det var bara för mig att stansa ut fler mönster. Hon har flera gånger provat på att sticka men detta fixar hon utmärkt själv.

söndag 16 oktober 2011

Mössa av vinst garn

Stick lusten har återkommit. Skapade mössan igår kväll. Med garnet jag vunnit av Solängel, och ett Drops Eskimo, belv det en härlig höst mössa.

Garn: Solängels handspunna garn i 100% ull och Drops Eskimo 100% ull färg: 014
Stickor: 6,5
Mönster: Fritt efter mitt huvud.

fredag 14 oktober 2011

Nålande damer

Igår var första träffen i nålbindningskursen som jag är ledare i. Dottern hade haft feber kvällen innan så hon fick följa med. Inga problem alls, hon charmade damerna och underhöll sig fint med pennor och block.

Sex damer var intresserade av att lära sig nålbindning. När dagens kurs var över hade alla gjort långa band, tre hade lärt sig att sluta banden till en cirkel och börjat på något tubliknande. En provade på eget bevåg att öka och minska, kan man virka är det inte någon större skillnad som hon sa. Några lärde sig att starta från början, medan andra nöjde sig med varianten att klippa av bandet och pilla upp en ny början.

Spännande att se vad de kommer ihåg vid nästa tillfälle är. Vem vet, damen som blev förtjust i min nålbundna basker kanske har fått ihopp en själv. Återkommer om det om två veckor.

Rosa bandet auktion hos solängel

Solängel på frihand har spunnit ett fint garn, sytt en stickpåse och tillverkat stickmarkörer. Nu auktionerar hon ut detta till förmån för rosa bandet. Man måste inte ha blogg konto för att buda.
http://frihandat.blogspot.com/2011/10/oktober-och-rosa-bandet-en-auktion.html

måndag 10 oktober 2011

Nålar

Fick ihop åtta nålar, gjorda i syren. Det var skönt att sitta ute i solen igår och tälja, sedan är det alltid roligt att få gå loss med makens dremel och skapa hålen, men jag skall nog inte satsa på att bli tandläkare : )

torsdag 6 oktober 2011

Nålbindnings kurs

Nästa vecka skall jag hålla första tillfället i en nålbindnings kurs för ett gäng damer. Införskaffade lämpligt nybörjar garn men inser att mitt nål förråd gapar tomt. Hoppas på att få ihopp några i helgen, eller jag måste tälja då, så nu får det allt bli slut på lugnet och börja skapa.

tisdag 4 oktober 2011

Stiltje

Fortfarande stiltje i handarbetes fronten, nåja jag har lyckats mig på 7! varv på en socka (tror det är allt under en veckas tid). Men så kom jag på att jag inte visat upp resultatet av den omklädda vagnen. Det har visats sig att lillkillen som åker i den gillar att kolla in de färgglada figurerna. Gott betyg tolkar jag det som.