tisdag 27 september 2011

Garn och sticklängtan

Det kom ett paket med posten idag, en riktig karamell bomb, handspunnet av Solängel
Så nu har min stick längtan väckts till liv. Har haft ett par veckor med total stick olust, kanske har det att göra med att jag fastnat i bokserien twilight, eller att jag varit i 30 gradiga Turkiet och ullgarn mellan fingrarna inte varit så lockande. Nu får vi se när jag sätter tänderna i garnet och vad det blir för projekt, känns som kanske en mössa...

tisdag 20 september 2011

Härlig semester!

Njuter av en skön semester tillsammans med dotter och vänner. Skall inte klaga utan bara njuta, sol, sol och åter sol. Bad, bad och åter bad :)

Fick veta att jag vunnit handspunnet garn av Solängel (ursäkta att jag inte länkar men jag är inte hemma med den här datorns komandon). Så när denna härliga vecka är slut så är det inte bara maken och sonen som väntar på mig hemma, utan förhoppningsvis ett litet paket också.

onsdag 14 september 2011

Grytlappar

Jenny fylde år och vad mer passande än ett par grytlappar i spaniens färger kunde jag hitta på. Fick en snygg hint från Carlonie att hon också behöver grytlappar : )


söndag 11 september 2011

Två vildingar att tämja

Två käpphästar, pappa gjorde sådana till oss när vi var barn av sina gamla strumpor.
Tillverkade av strumpor, stoppning, rundstav, slangklämma, knappar, resår (öronen) och garn. Stiliga så säg : )
Dessa två skall flytta till dagis där barnen får rida in dem.
Jag vet inte men de är ganska lika älgar också : )

måndag 5 september 2011

Bolero

Japp, den blev färdig och invigd till svärmors 60 års firande.



Garn: Muskat 100% bomull
Stickor: 4 + 4,5
Mönster: Someting Lacy Shrug, med vissa modifieringar.

torsdag 1 september 2011

Värma liten

Ett paket med 7 bebsi mössor och 1 bebis filt har lämnat min ägo, för att via Dagen fraktas med många andra mössor till Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa.
Mössorna stickade jag efter mönster från pickles. Enkelt mönster som man stickar från ena bandet till andra, hela mössan i ett svep, inga sömmar att sy.